Inspiratie voor je badkamer: zo kies je de juiste badkamermeubels

Hoeveel tijd breng jij door in de badkamer? Je begint en eindigt iedere dag in deze ruimte, dus het kan maar beter een fijne plek zijn! Bij het inrichten van je badkamer moet je daarom aan veel dingen denken. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor voldoende opbergruimte, en hoe kies je de beste badkamermeubels? We helpen je op weg. Lees verder voor al onze tips voor de inrichting van je badkamer, of bekijk hieronder meteen onze badkamermeubels.

Badkamerinrichting: wat heb je nodig?

In de badkamer slingeren makkelijk veel spullen rond. Handdoeken, verzorgingsproducten… om alles goed op te bergen is een goede badkamerkast essentieel. Heb je een kleinere badkamer? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen een wastafelkast aan te schaffen, de ruimte onder je wastafel is toch altijd leeg. In een wastafelkast berg je makkelijk handdoeken en verzorgingsproducten op. Bovendien is alles zo lekker uit het zicht! Het laatste onderdeel van je badkamerinrichting is de spiegel of spiegelkast. Wil je de ruimte optimaal benutten, bijvoorbeeld omdat je een kleine badkamer moet inrichten? Dan biedt een spiegelkast je precies de extra opbergruimte die je nodig hebt.

Zo kies je een badkamermeubel

Bij het kiezen van een badmeubel zijn meerdere dingen belangrijk. Het eerste om over na te denken is hoeveel mensen tegelijkertijd van de badkamer gebruik maken. Ben je vaak tegelijkertijd met je partner in de badkamer, of heb je kinderen die je moet helpen bij het tandenpoetsen? Overweeg dan een breder wastafelmeubel, een dubbele wasbak of een extra kraan. Daarnaast neem je natuurlijk ook de overige afmetingen van je badmeubel mee.

Welke afmetingen krijgt je badkamermeubel?

De hoogte, diepte en breedte zijn misschien wel de belangrijkste eigenschappen van je badkamermeubel. De meest gekozen hoogte van een badmeubel is 90 cm, maar voor lange mensen is een hoger meubel een betere keuze. De hoogte van een badkamermeubel meet je vanaf de grond tot het laagste punt in de waskom. Probeer, voor je een badmeubel aanschaft, goed uit welke hoogte voor jou comfortabel is!

De breedte van je badkamermeubel hangt af van hoe groot je badkamer is. In een kleine badkamer kan je ervoor kiezen een smaller meubel te nemen. Maar ook de diepte van je badmeubel speelt een grote rol: hoe ondieper je meubel, hoe makkelijker je erlangs loopt. Goed om over na te denken dus als je een kleinere badkamer hebt.

De verschillende opties voor je wastafel

Bij het aanschaffen van een badkamermeubel kijk je niet alleen naar het meubel zelf, maar houd je ook rekening met de wasbak. Er zijn drie soorten wastafels te onderscheiden:

  • Inbouwwastafel: een inbouwwastafel wordt in het badmeubel gemonteerd. Dit komt het vaakst voor in Nederlandse badkamer!
  • Opbouwwastafel: de afgelopen jaren zie je de opbouwwastafel steeds vaker terugkomen in interieurtrends. Een opbouwwastafel wordt op het wastafelmeubel geplaast en kan allerlei uitvoeringen hebben. Ga je graag voor een chique look? Dan zit je hiermee altijd goed!
  • Losse wastafel: een losse wastafel hangt aan de muur en heeft geen meubel. Hier plaats je heel makkelijk een wastafelkast onder voor extra opbergruimte in je badkamer!

Zo zorg je voor genoeg opbergruimte in je badkamer

Naast de wastafelkast zijn er natuurlijk nog meer manieren om extra opbergruimte te creëeren in je badkamer. Heb je een groot gezin, of heb je gewoon graag al je spullen uit het zicht? Ga dan voor een losse badkamerkast. Hang je kast aan de muur om de badkamer makkelijk schoon te houden, of kies een kast op watervaste poten. Een hoge hangkast of kolomkast  is vaak de beste optie als je een groot gezin hebt. Ben je alleen, of heb je een kleinere badkamer? Dan is een halfhoge badkamerhangkast vaak ook voldoende. Vergeet de ruimte boven je wasbak niet! Met een spiegelkast in je badkamer creëer je extra opbergruimte om je tandenborstel, scheerapparaat en make-up netjes op te ruimen. En een spiegelkast met licht maakt het iedere dag weer een feestje om je make-up te doen. Tot slot is het tijd voor de leukere keuzes: welk materiaal en welke kleur wil je voor je badkamermeubels? We hebben allerlei opties in ons assortiment. Bekijk het hieronder!

Een kleine badkamer inrichten: zo doe je dat

Over het algemeen geldt: hoe minder spullen je in het zicht hebt liggen, hoe opgeruimder en groter je badkamer lijkt. Investeer in een kleine badkamer dus juist in een goede badkamerkast of wastafelkast! In een kleine badkamer is het daarnaast aan te raden om een zwevend toilet en een zwevend wastafelmeubel te kiezen als je die mogelijkheid hebt. Zo lijkt je badkamer groter. Ook grote spiegels hebben dat effect. Tot slot: let ook op de kleur van je meubels. Badkamermeubels met lichte kleuren laten de ruimte optisch groter lijken!

Onze favoriete badkamerkasten:

Tip: richt je badkamer in één keer voordelig in

Ben je liever niet te veel tijd kwijt aan het uitzoeken van meubels voor je badkamer? Richt je badkamer dan in één keer voordelig in met onze complete badkamers. Je kiest zelf welke meubels je nodig hebt en schaft de meubels met korting aan. Ook fijn: de meubels in onze badkamersets passen perfect bij elkaar. Zo creëer je rust in je badkamer en wordt het een fijne plek om de dag te beginnen én af te sluiten.

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit? Ga bijvoorbeeld voor onze complete badkamer Ivar eiken of de complete badkamer Esbjerg. Er is altijd een badkamerset die bij je past!

Badkamermeubels bestellen

Je badkamer inrichten, dat doe je met meubels van huisenthuis.nl. Hier vind je jouw nieuwe wastafelmeubel of badkamerkast! Of schaf al je badkamermeubels tegelijkertijd aan met onze complete badkamersets. Zo heb je meteen alles in huis! Natuurlijk altijd met een scherpe prijs, een snelle levertijd en de beste service. Advies nodig bij je keuze, of heb je een vraag over wat de beste optie voor jou is? We helpen je graag.

Contact