Spinoza

Kantoor inrichten: de beste meubels voor je werkkamer of thuiswerkplek vind je hier!

Op zoek naar de juiste meubels voor je thuiskantoor? Bij het inrichten van je kantoor moet je aan een aantal dingen denken. Natuurlijk is een goed bureau heel belangrijk, en voor een ergonomische werkhouding kies je daar ook de juiste bureaustoel bij. In deze blog leggen we je alles uit over hoe je een fijne, ergonomische én sfeervolle werkplek maakt. Lees er hier alles over, of bekijk meteen onze kantoormeubels:

Hoe richt je je kantoor in?

Heb je een thuiskantoor of aparte werkkamer? Dan wil je die ruimte natuurlijk optimaal benutten. Zorg dus voor voldoende opbergruimte in je kantoor. Schaf daarnaast een ergonomisch bureau en een goede bureaustoel aan. En vergeet ook deze dingen niet als je je kantoor gaat inrichten:

 • Zorg voor een plek met genoeg daglicht of koop een goede bureaulamp.
 • Kies een bureau dat bij je past.
 • Werk niet vanaf een keukenstoel, maar ga voor een in hoogte verstelbare bureaustoel.
 • Ga voor meubels die je helpen een ergonomische werkhouding te krijgen.
 • Houd het georganiseerd met een kantoorkast of ladeblok.

Zo zorg je voor een ergonomische werkhouding

Een goede werkhouding is heel belangrijk. Ook in je thuiskantoor! Bepaal de hoogte van je bureau aan de hand van je lengte, en kies een stoel die daarbij past. Een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is werkt altijd goed.

Voor een gezonde werkhouding is het ook goed om zitten en staan af te wisselen. Koop dus een zit-stabureau als je dat belangrijk vindt, zodat je ook af en toe op kan staan.

Hoe kies je een goed bureau?

Een fijne werkplek begint bij een goed bureau. Verdiep je dus goed in het aanbod voordat je een nieuw bureau aanschaft. Volg deze stappen om het beste bureau te kiezen:

 • Denk na over waar je het bureau gaat neerzetten. Maak je een werkplek in je woonkamer of slaapkamer, of heb je een hele werkkamer tot je beschikking? Als je dit helder hebt, maak je een keuze over de grootte en het uiterlijk van je bureau.
 • Bedenk wat voor werk je aan je bureau gaat doen. Heb je te maken met veel papierwerk of werk je vooral digitaal? Ook dit heeft invloed op de grootte van je bureau. En bedenk je ook of je misschien een bureau met ingebouwde opbergruimte nodig hebt.
 • Denk na over je werkhouding. Wil je alleen aan je bureau zitten, of werk je liever ook af en toe staand? In het laatste geval is een zit-stabureau een goede optie voor je.
 • Bedenk welk model bureau je zoekt. Wordt het een simpel rechthoekig bureau, een bureau met opbergruimte of toch een hoekbureau?
 • Kies het materiaal voor je bureau. Bureaus van hout of bureaus van kunststof worden het meest verkocht, maar er zijn bijvoorbeeld ook bureaus van glas. Houd hierbij ook je budget in de gaten: sommige materialen zijn namelijk duurder dan andere.

De beste bureaustoel voor in je thuiskantoor

Heb je het perfecte bureau gevonden? Dan is het tijd om daar de beste bureaustoel bij te zoeken. Het hangt van de ondergrond in je werkkamer af welke wieltjes het meest geschikt zijn voor onder je bureaustoel. Bij een harde ondergrond kunnen sommige wieltjes namelijk krassen geven. Let hier dus op wanneer je een nieuwe bureaustoel aanschaft.

Ook de zithoogte en zitdiepte van je bureaustoel zijn belangrijk. Ga er voor de zithoogte vanuit dat je je benen stevig op de grond kan zetten, waarbij je knie een hoek van ongeveer 100 graden heeft. Je stelt de hoogte van je bureaustoel in met de hendel aan de rechterkant onder de zitting.

De ideale zitdiepte van je bureaustoel bepaal je zo: ga eerst zo diep mogelijk in je stoel zitten. De zitdiepte is precies goed als je vuist nu tussen je knieholte en de zitting van de stoel past. Je kunt de zitdiepte bij sommige bureaustoelen zelf verstellen. Kijk hier dus goed naar voordat je een stoel aanschaft.

Let daarnaast ook hierop als je een bureaustoel gaat kopen:

 • De hoogte van de rugleuning
 • De hoek van de rugleuning
 • Of je de zitting kan kantelen
 • De hoogte van de armleuning
 • De breedte van de armleuning

Organiseer je werkplek met ladeblokken en kantoorkasten

Een opgeruimd bureau betekent een opgeruimd hoofd. Goede opbergruimte in je kantoor is dus heel belangrijk! Ga bijvoorbeeld voor een handig ladeblok. Het voordeel hiervan: je schuift het makkelijk onder je bureau, waardoor het weinig ruimte inneemt en je toch een stuk meer opbergruimte hebt.

Heb je een grotere werkkamer? Schaf dan een kantoorkast aan. Zo heb je je werkspullen altijd uit het zicht wanneer je vrij bent, en haal je ze makkelijk tevoorschijn als je weer aan de slag gaat.

Werkkamer inrichten: zo maak je een sfeervol kantoor

Met een goed bureau, een fijne bureaustoel en genoeg opbergruimte in je kantoor heb je de basisinrichting in huis. Maar voor een gezellig kantoor waar je ook lekker productief in kan zijn, is toch nog wel wat meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan een lekker vloerkleed, een mooi wandrek en mooi behang op de muur. Planten doen het ook altijd goed in een kantoor en ze zorgen ook nog eens voor meer zuurstof in de ruimte. Goed voor je productiviteit! Wil je er écht een geheel van maken? Pas de inrichting van de rest van je werkkamer dan aan op je nieuwe meubels.

Dit zijn onze favoriete kantoormeubels:

Tip: zo richt je je kantoor in één keer voordelig in

Denk je liever niet te veel na over je kantoorinrichting? Richt je werkplek dan in één keer in met onze complete kantoorkamers. Zo ben je meteen klaar! In een kantoorserie vind je alle meubels die je nodig hebt om je kantoor in te richten, zoals een bureau met bijpassende bureaustoel en kantoorkasten. En als je een complete kantoorset bestelt, ben je ook nog eens 10% goedkoper uit dan wanneer je alle meubels los koopt. Kies bijvoorbeeld voor één van deze complete kantoorkamers:

Kantoormeubels bestellen

Nieuwe kantoormeubels kopen doe je natuurlijk op huisenthuis.nl. Of je nou op zoek bent naar een nieuwe bureaustoel, een kantoorkast of een complete kantoorkamer, we hebben het voor je. Natuurlijk altijd met een scherpe prijs, een snelle levertijd en de beste service. Advies nodig bij je keuze, of heb je een vraag over wat de beste keuze voor jou is? We helpen je graag.

Neem contact met ons op