Compleetkamer-Lucas-3

Kinderkamer inspiratie: de leukste meubels voor de slaapkamer van je kind

Op zoek naar de beste inrichting voor je kinderkamer? Bij het inrichten van een kinderkamer komt heel wat kijken. Hoe kies je het juiste kinderbed, voor welke decoratie ga je en hoe zorg je voor meer opbergruimte in je kinderkamer? We helpen je op weg. Lees verder voor meer inspiratie voor je kinderkamer, of bekijk hieronder meteen al onze meubels voor de kinderkamer.

Hoe richt je je kinderkamer in?

Het inrichten van je kinderkamer is een leuk project! Je kan lekker los gaan met kleur, printjes en vrolijke meubels. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een kinderkamer. Denk bijvoorbeeld hieraan:

  • Zorg voor meubels die lang meegaan en waarop je niet snel uitgekeken raakt.
  • Schaf meubels aan met meerdere functies, zoals een kinderbed met opbergruimte.
  • Houd de basis van de kinderkamer rustig, zodat je makkelijk kunt variëren met decoratie.
  • Is je kind nog in de groei? Ga dan voor een uitschuifbed dat je in grootte aan kan passen.
  • Blijft er vaak iemand logeren? Kijk dan eens naar een onderschuifbed. Hier leg je makkelijk een matras in voor een extra slaapplek. Of gebruik het onderschuifbed om beddengoed makkelijk op te bergen.

De verschillende functies van de kinderkamer

Kinderen slapen niet alleen maar in hun kamer. Ze brengen er vaak veel tijd door om te spelen, maken er huiswerk achter hun bureau of vinden er een rustig moment voor zichzelf. Zorg dus dat de slaapkamer van je kind ingericht is voor al deze functies. Dat doe je bijvoorbeeld door multifunctionele meubels te kopen, zoals een bed met opbergruimte. Of koop een hoogslaper met bureau! Je kunt er ook voor kiezen om de slaapkamer in te richten in verschillende zones. Maak dan bijvoorbeeld onderscheid tussen een plek om te slapen, een plek om te spelen en een plek om te studeren.

 

Dit zijn de leukste kinderbedden van het moment

Is een gewoon kinderbed te saai voor jouw kind? Ga dan voor een bed in de vorm van een caravan, een boomhutbed of een bed in de vorm van een tent. Zo gaat je kind op vakantie in eigen slaapkamer. Met deze bedden weet je zeker dat je kind het iedere avond weer een feestje vindt om naar bed te gaan!

Onze favoriete kinderbedden:

Bed Okido

Kinderbed Jill

Kinderbed Bibi

Kinderbed Kira

Halfhoogslaper Charlie

1-Persoonsbed-Jill-W-sfeer

Zo kies je een veilig kinderbed

Behalve dat een kinderbed er leuk uit moet zien, vind je het natuurlijk vooral belangrijk dat het veilig is. Is je kind een wilde slaper? Kies dan voor een kinderbed met een bedbeveiliging, zoals het kinderbed Jill. Je bevestigt de beveiliging makkelijk aan de zijkant met het bed. Zo kan je kind niet zomaar uit bed rollen!

Stapelbedden en hoogslapers

Slapen je kinderen samen op een kamer, of heb je een kleine kinderkamer? Kijk dan eens naar een stapelbed of hoogslaper. De meeste kinderen vinden een hoog bed heel leuk, en je bespaart er veel ruimte mee in de kinderkamer. Een stapelbed is ook nog eens gezellig voor je kinderen! Geen ruimte voor een losse kinderkamerkast? Ga dan voor een hoogslaper met opbergruimte, zoals onze hoogslaper Evi.

Alles voor meer opbergruimte in je kinderkamer

Kinderen hebben veel spullen en vinden opruimen vaak niet de allerleukste taak. Reden genoeg om te zorgen voor veel opbergruimte in je kinderkamer! In een goede kinderkamerkast kan je in in ieder geval alle kleding van je kind kwijt. Wil je het opruimen écht leuk maken? Ga dan voor onze kast Juul in de vorm van een huisje, of voor boekenkast Louane in de vorm van een boom! Houd je het liever wat rustiger in de slaapkamer van je kind? Dan is een witte houten kast, zoals onze kast Machiel, een goede optie. Kijk snel tussen al onze kasten voor je kinderkameren geniet van een opgeruimd gevoel.

Zo maak je een gezellige speelhoek in je kinderkamer

Een eigen plek in huis waar ze naar hartelust kunnen spelen, dat is belangrijk voor alle kinderen. Zorg (als je er ruimte voor hebt) dus voor een leuke speelhoek in de kinderkamer! Gebruik een ladekast om al het speelgoed netjes op te bergen. Leg een mooi vloerkleed op de grond en voeg kussens toe om het gezellig te maken. Tip: laat je kind meedenken over de inrichting van de speelhoek! Eindeloos speelplezier gegarandeerd.

De leukste accessoires voor je kinderkamer

Een kinderkamer inrichten wordt pas écht leuk wanneer je bij dit gedeelte aangekomen bent: de accessoires! Ga los met toffe gordijnen, zorg voor warme verlichting en hang de leukste prints aan de muur. En heeft je kind een hoogslaper? Met het Charlie gordijn ruimte of het Charlie gordijn lente maak je van de ruimte onder het bed een heerlijke eigen plek. Hier kan je kind lekker lezen, verstoppertje spelen of zich even terugtrekken. Bekijk al onze kinderkameraccessoires hier!

Alle accessoires

Zo richt je je kinderkamer in één keer voordelig in

Denk je liever niet te lang na over het inrichten van de kinderkamer? Maak het jezelf dan gemakkelijk met een van onze complete kinderkamers. Zo schaf je in één keer alle meubels aan voor de slaapkamer van je kind. Je kiest zelf welke meubels uit de set je nodig hebt, van kinderbed tot kledingkast en van bureau tot nachtkastje. En wel zo fijn: de meubels in onze complete kinderkamer passen perfect bij elkaar. Koop je de hele set? Dan schaf je de meubels voor je kinderkamer met korting aan.

Ga bijvoorbeeld voor de roze kinderkamer Fenna, de stoere kinderkamer Lucas of de rustige kinderkamer Aalborg. Er is een passende set voor ieder kind!

Meubels voor je kinderkamer bestellen

Je kinderkamer inrichten, dat doe je met meubels van huisenthuis.nl. Of je nou op zoek bent naar een nieuw kinderbed, een kast voor je slaapkamer van je kind of een complete kinderkamer, we hebben het voor je. Natuurlijk altijd met een scherpe prijs, een snelle levertijd en de beste service. Advies nodig bij je keuze, of heb je een vraag over wat de beste optie voor jou is? We helpen je graag.

Neem contact op